Kapitalismen avskaffar inte sig själv

Det gemensamma uttalandet från Ryssland och Kina.

De två staterna har utfärdat en principförklaring där de kräver en multipolär världsordning. De vill inte underkasta sig amerikanskt styre, de genomskådar talet om det värdebaserade västerlandet och pekar på århundraden eller decennier av förtryck av folken, på de många krigen i Vietnam, i Afrika, i Mellanöstern och nu i Ukraina. (Påve Franciskus: "De skäller vid Rysslands portar")

I framtiden vill du använda dina naturresurser främst inom ditt ekonomiska samhälle. Det faktum att en liten grupp av ursprungsbefolkningen har enorma skatter, som i Saudiarabien eller miljonärsklassen i USA, borde inte vara en förebild.

 De följer noga Natoländernas ansträngningar att omringa Ryssland: tyska Nato-trupper i Baltikum, Natos beväpning av Polen och Ukraina och kuppförsöket i Georgien. Ryssland kompenserar för sin underlägsenhet vad gäller rustning och soldater genom kärnvapenavskräckning.

BRICS-staterna lovar en multipolär världsordning. Det ska bara finnas jämlika stater. Det ska inte längre råda dominans av en världsmakt, som tidigare varit fallet med USA.

 Den snabbt framskridande ekonomiska utvecklingen bör utgöra grunden för att bryta det amerikanska imperiets dominans. Men konkurrensen med västvärlden tvingar denna starka grupp att själv bli dominerande. Den kapitalistiska utvecklingen producerar ett överflöd av materiella varor men säkerställer samtidigt ojämn fördelning. Den maximala koncentrationen på produktionen av varor får kulturella förmågor att atrofieras och samhället är inriktat på att maximera avkastningen. Kulturella standarder som har uppnåtts med stor möda rivs ner: kvinnors roll i familjen ifrågasätts, könskvoten står i motsats till total exploatering av arbetskraft. Ett försök görs att omvandla mänsklig reproduktion till ett exploateringsbart varuförhållande; Ukrainska surrogatmödrar är början på denna utveckling.


Resultatet, som redan existerar i grundläggande termer, är varken multipolärt (BRICS) eller unipolärt (E. Wolf), utan ett duopol. Detta är kapitalismens högsta stadium: två imperialistiska block i konkurrens med varandra

5 svar på "Kapitalismen kommer inte att avskaffa sig själv"

 1. https://tkp.at/2024/05/17/gemeinsame-erklaerung-von-china-und-russland-ueber-politische-und-wirtschaftliche-kooperation/

  "Deklarationen fördömer länder som ansluter sig till hegemonism och maktpolitik som strider mot [trenden mot en multipolär världsordning]", och deklarationen fördömer också det faktum att dessa "länder" (dvs. främst USA) "försöker att ... "att ersätta och undergräva den internationella ordningen baserad på internationell rätt med en så kallad 'regelbaserad ordning'".

  De skriver också att "båda sidor uppmanar de berörda länderna och organisationerna att föra en konfrontationspolitik och sluta blanda sig i andra länders inre angelägenheter, undergräva den befintliga säkerhetsarkitekturen, skapa "små gårdar med höga staket" mellan länder "För att provocera regionalt spänningar och förespråkar en lägerkonfrontation."

  Den fortsätter: "Båda sidor motsätter sig USA:s hegemoniska handlingar, som försöker förändra maktbalansen i den nordostasiatiska regionen genom att utöka sin militära närvaro och bilda militära block. USA, med sin kalla krigets mentalitet och lägerkonfrontationsmodell, sätter säkerheten för en "liten grupp" över regional säkerhet och stabilitet, och äventyrar därmed säkerheten för alla länder i regionen. USA borde stoppa sådana handlingar."

  Dessutom uttrycker uttalandet "allvarlig oro över försök från USA att undergräva strategisk stabilitet för att upprätthålla sin absoluta militära överlägsenhet, inklusive byggandet av ett globalt missilförsvarssystem och utplaceringen av missilförsvarssystem över hela världen och i rymden. , stärka förmågan att eliminera fiendens militära aktioner med icke-nukleära precisionsvapen och 'halshuggningsanfall', utvidga Natos 'nuklear sharing'-arrangemang i Europa och tillhandahålla 'utökad avskräckning' för vissa allierade, bygga infrastruktur i den kärnvapenfria zonen i södra Stilla havet, som skulle kunna användas för att stödja amerikanska och brittiska kärnvapenstyrkor, samarbete mellan USA, Storbritannien och Australien om kärnubåtar och genomförande av planer på att placera ut och tillhandahålla landbaserade medeldistans- och kortdistansmissiler till allierade i Asien-Stillahavsområdet och Europa. "

  Uttalandet fördömer också "USA:s okonstruktiva och fientliga "politik för dubbla inneslutning" gentemot Kina och Ryssland": "USA:s agerande för att genomföra gemensamma övningar med sina allierade som påstås vara inriktade på Kina och Ryssland och steg för att distribuera landbaserade medel Medium Räckviddsmissiler i Asien-Stillahavsområdet har väckt allvarlig oro på båda sidor. USA vidhåller att de kommer att fortsätta med dessa metoder med målet att rutinmässigt placera ut missiler runt om i världen. Båda sidor fördömer starkt dessa handlingar, som extremt destabiliserar regionen och utgör ett direkt säkerhetshot mot Kina och Ryssland, och kommer att stärka samordningen och samarbetet för att svara på USA:s okonstruktiva och fientliga "politik för dubbel inneslutning" gentemot Kina och Ryssland."

 2. Putin om det ryska hotet (O7.06.2024)

  "Det är inte nödvändigt att hitta på något och bilda sig en uppfattning om Ryssland baserat på dessa idéer. Gör inte Ryssland till din fiende. Du skadar bara dig själv, vet du? De kom på idén att Ryssland vill attackera Nato. Har du tappat förståndet eller vad? Lika dumt som det här bordet. Vem kom på det? Det här är nonsens, vet du? Det är nonsens. Men det vore nonsens om det inte tjänade till att lura sin egen befolkning. De säger: "Åh var försiktig, Ryssland kommer att attackera oss snart, och vi behöver omgående beväpna oss, omgående skicka vapen till Ukraina." Och vad är det egentligen till för? Att behålla sin egen kejserliga ställning och storlek. Det är vad den är till för. Det är vad dessa hot och skrämselpropaganda riktar sig mot medborgare i Tyskland, Frankrike och andra delar av Europa. Det är vad de siktar på. Det finns inget sådant hot och det kan inte finnas.”

 3. "För det första handlar det om att hålla världens befolkning i ett tillstånd av psykologisk krigföring och rädsla. Det är så människor kan kontrolleras. Det är slående: När kriget mot coronaviruset tappade fart började kriget i Ukraina.

  För det andra handlar det om USA:s världsherravälde. USA:s geopolitiska intresse i 100 år har varit att hindra Ryssland från att ansluta sig till Europa så att en jämställd geopolitisk konkurrent inte uppstår. Jag har noggrant förklarat i min bok det faktum att Ryssland inte var angriparen i Ukrainakriget. Istället har det USA-ledda västvärlden missbrukat Ukraina för ett sedan länge förberett proxykrig mot Ryssland.

  För det tredje, nationalisterna vid makten i Ukraina är angelägna om att skapa ett etniskt rent Ukraina på bekostnad av den 30 procent rysk-anslutna befolkningen.”

  https://tkp.at/2024/06/09/wahrheitssuche-im-ukraine-krieg-gespraech-mit-buch-autor/

 4. “Es gibt weder eine einzige Naturkatastrophe noch einen Trend bei irgendeiner Art von Naturkatastrophe, der glaubhaft mit Emissionen oder einem wie auch immer gearteten allmählichen „Klimawandel“ in Verbindung gebracht werden kann, aus welchem Grund auch immer, einschließlich des natürlichen Klimawandels“, heißt es in dem Bericht.

  „Naturkatastrophen auf Emissionen und den Klimawandel zurückzuführen, entbehrt jeder sachlichen und wissenschaftlichen Grundlage.“

  Der Bericht überprüfte zehn verschiedene Fälle, in denen Medien behauptet en, dass eine Naturkatastrophe durch den „Klimawandel“ verursacht wurde. Es wird etwa ein Bericht der New York Times zitiert, der machte den Klimawandel für die Hitze verantwortlich und sagte: „Hitzewellen auf der ganzen Welt werden heißer, häufiger und halten länger an.“
  https://tkp.at/2024/06/19/studie-behauptungen-der-uno-ueber-die-klimakrise-sind-ein-schwindel/

  Dem Faktencheck zufolge haben Hitzewellen in den USA in den letzten 90 Jahren jedoch drastisch abgenommen. Aufgrund dieses Rückgangs ist es äußerst unwahrscheinlich, dass Großbritannien oder die Welt insgesamt von zunehmenden Hitzewellen bedroht ist, die angeblich durch die so genannte „globale Erwärmung“ verursacht werden.

  „Darüber hinaus blieb die durchschnittliche globale Erwärmung während der Hitzewellen im Vereinigten Königreich mit 0,2 bis 0,3 °C im Vergleich zur globalen Durchschnittstemperatur von 1979 bis 2000 ziemlich konstant – eine Erwärmung, die nicht einmal wirklich messbar ist„, heißt es in dem Bericht.”

  https://tkp.at/2024/06/19/studie-behauptungen-der-uno-ueber-die-klimakrise-sind-ein-schwindel/

 5. “Wir nähern uns der staatlichen Singularität: dem Moment, in dem Staat und Gesellschaft ununterscheidbar werden.

  In der Physik ist eine “Singularität” ein einziger Punkt in der Raumzeit. In Schwarzen Löchern reduziert die Gravitation das Volumen auf Null und die Massendichte ist unendlich. In der Informatik ist die “technologische Singularität” eine einzige künstliche Superintelligenz. In der Singularität wird alles eins. Datenpunkte konvergieren. Normale Gesetzmäßigkeiten gelten nicht mehr.

  In der staatlichen Singularität wird der Staat zur Gesellschaft und die Gesellschaft zum Produkt des Staates. Rechtsnormen und Erwartungen werden irrelevant. Der Staat hat die Aufgabe, das zu tun, was er für richtig hält – denn alles und jeder ist Ausdruck seiner Vision. Es gibt keine Gewaltenteilung zwischen den verschiedenen Staatsgewalten – der Legislative, der Exekutive, der Bürokratie und den Gerichten. Stattdessen tun sie alle, was sie für notwendig halten. Die Bürokratie macht Gesetze. Die Gerichte gestalten die Politik. Die Legislative führt Anhörungen durch und verfolgt die Fälle. Regierungsbehörden ändern ihre Politik nach Belieben. Die Rechtsstaatlichkeit mag im Prinzip als wichtig anerkannt werden, in der Praxis wird sie jedoch abgelehnt.

  Die Singularität des Staates ist der Kollektivismus schlechthin. Er ähnelt dem Faschismus und dem Kommunismus alter Prägung, ist aber weder das eine noch das andere. Faschistische Staaten setzen eine oft nationalistische Idee durch (“Vaterland für die überlegene Rasse”) und rekrutieren private Akteure, insbesondere Unternehmen, für ihre Sache. Kommunistische Regime setzen sich für die Arbeiterklasse ein und verbieten Privateigentum (“Arbeiter der Welt vereinigt euch”). Die Singularität hingegen wird von keiner anderen Idee als der Singularität selbst angetrieben. Um seine eigene Hegemonie zu rechtfertigen, setzt sich der Staat für eine Vielzahl anderer Anliegen ein. In der Moderne haben soziale Gerechtigkeit, Klimawandel, Transgender-Rechte, Feminismus, Wirtschaftsreformen und vieles mehr dazu gedient, die Reichweite des Staates zu vergrößern. Probleme werden selten gelöst, aber das ist kein Grund, sie nicht anzugehen.

  Die Singularität des Staates entwickelt sich allmählich und schleichend. Während faschistische, kommunistische und andere zentralisierte Machtsysteme oft das Ergebnis einer bewussten politischen Revolution waren, ist die allmächtige Management-Technokratie im Westen ohne plötzliche politische Umwälzungen gewachsen, gewachsen und in alle Winkel des gesellschaftlichen Lebens vorgedrungen. Wie eine Art institutioneller Darwinismus streben öffentliche Institutionen unabhängig von ihrem formalen Zweck danach, zu überleben, zu wachsen und sich zu reproduzieren.”

  https://uncutnews.ch/wir-naehern-uns-der-staatlichen-singularitaet/

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt