Brandenburg, Dehm och Soufi-Siaavash

Varför talar Kayan Soufi-Siaavash om att situationen i Israel är så komplicerad? Vill han inte ta ställning? Vill han inte se

 • att de israeliska trupperna bara är USA:s legosoldater
 • att inget skott avlossas i kampen mot palestinierna utan godkännande och begäran från Bidenklicken och Pentagon?
 • att sionism och religiösa strävanden används av den västerländska hegemonen för hans mål att upprätthålla sitt styre?

Varför fortsätter fader Brandenburg att prata om Hamas-terror? Vill han inte känna igen

 • att den palestinska befolkningen har ryggen mot väggen och har all rätt att försvara sig mot israelisk terror på alla möjliga sätt?
 • att palestinierna kan kräva frigivning av alla tiotusen gisslan från israeliska fängelser?
 • att befrielse från rösträtt, förslavning och utvisning av ett helt folk är skäl nog för ett uppror?
 • att motviljan mot arabisk brottslighet i Tyskland inte borde leda till blindhet i att bedöma orsak och verkan i Mellanösternkriget?

Varför tror D. Dehm att han får inta den överordnade ställningen, som om han kunde se ner på argumenterandet uppifrån och be dem avsluta sina argument?

Nej, D. Dehm, du kan inte diktera hur en person, ett folk, försvarar sig mot dess förstörelse. Upprepa inte den västerländska propagandan om attacken mot musikfestivalen. Inte ens Al Jazeera kan bekräfta detta. Läs och sprid Hamas uttalande. Berätta för dina lyssnare om brandbomberna från israeliska helikoptrar på alla som rörde sig, utan diskriminering. Upprepa inte tvåtillståndsteorin. Inser du inte

 • att fredlig samexistens med en fascistisk stat inte är möjlig?
 • att en fascistisk stat bara kan sluta som den nazistiska staten 1945?

Eller den stora återställningen påverkar hela världen.

17 svar på “Brandenburg, Dehm och Soufi-Siaavash”

 1. SE:
  "Den schweiziska löparscenen är i chock. Förra torsdagen rapporterade det schweiziska friidrottsförbundet att den 34-årige maratonlöparen Adrian Lehmann drabbades av en hjärtattack när han tränade inför Zürich Marathon och måste föras till sjukhus. Nu den sorgliga vissheten: Lehmann överlevde inte hjärtinfarkten.

  LV Langenthal-löparen fick omedelbar medicinsk vård och lades in på sjukhus efter händelsen tack vare akut hjälp på plats och en fungerande räddningskedja. På sjukhuset visade sig dock konsekvenserna av hjärtinfarkten vara allvarligare än vad man först antagit. «Tyvärr kunde Ädu inte hjälpas trots bästa sjukvård. Han lämnade oss på lördagskvällen och somnade för alltid”, sa anhöriga på söndagen.
  "Han var uppskattad för sin underbara karaktär"

  "För oss är den överväldigande sympatin för hans och vårt öde ett uttryck för att han, utöver hans passionerade och stora engagemang som idrottsman, också uppskattades för sin underbara, glada karaktär", fortsätter de anhöriga. "Vi hoppas att han kan bli ihågkommen så här."

  Med Adrian Lehmann har Schweiz förlorat en av sina bästa maratonlöpare. För ett år sedan vann han de schweiziska mästerskapen vid Zürich Marathon med ett personbästa på 2:11,44. I år skulle Lehmann ha velat upprepa denna triumf och få viktiga poäng i kampen om kvalet till OS i augusti.”

 2. "Du ska bara tro på uppgifterna som du själv har förfalskat. Denna exacerbation, som länge varit känd inom medicinen, gäller nu även officiella tillkännagivanden. Egentligen också för mainstreammedias rapporter. Ett aktuellt exempel är en faktafri hysteri om en "epidemi" av mässlingssjukdomar.

  Det har varit mer än 250 fall av mässling i Österrike sedan början av året. Mer än 5 gånger så mycket som i hela Tyskland på ett år! Knappast trovärdigt, eftersom mässlingsvirus, som "Covid-19", återigen skulle respektera politiska gränser."

  https://tkp.at/2024/03/22/masern-masern/

 3. "När framtida historiker letar efter den sista spiken i den amerikanska kistan, kanske de kommer att bosätta sig den 20 april 2024.

  Den dagen antog kongressen lagstiftning för att finansiera två och ett halvt krig, överlämna de sista resterna av vår integritet till CIA och NSA, och auktorisera USA:s president att stänga av alla delar av Internet som han inte håller med om.

  De nästan 100 miljarder dollar, falskt kallade "nationella säkerhetstillägget", garanterar att ukrainare kommer att fortsätta att dö i landets ovinnliga krig med Ryssland, att civila palestinska i Gaza kommer att fortsätta att slaktas med amerikanska vapen och att neokonerna kommer att fortsätta att driva oss in i krig med Kina."

  https://tkp.at/2024/04/23/wochenkolumne-des-ex-kongressabgeordneten-republikaner-ron-paul-final-nail-in-americas-coffin/

 4. ”Den 4 maj är det 54 år sedan Nixons nationalgarde dödade fyra studenter vid Kent State University i Ohio för att ha protesterat mot våra mördargrupper i Vietnam (My Lai Massacre). Kommer soldater i USA att börja slakta demonstranter igen?”

  Rörelsen vid amerikanska universitet bygger tydligen också på vetenskaplig forskning. Ett av de ledande universiteten inom proteströrelserna är New Yorks University of Columbia. 2021 publicerade Columbia Undergraduate Law Review vid Columbia University i New York en lång reflektion om rätten till självförsvar som Israel alltid hävdar mot Hamas och de andra palestinierna på Västbanken. Utredningen drar slutsatsen att ockupationsmakterna inte har rätt till självförsvar, men det har människorna i de ockuperade områdena – i det här fallet Gaza, stora delar av den palestinska Västbanken, Golanhöjderna och östra Jerusalem. Mer om det här.

  Parallellerna mellan 1968 och 2024 är slående. Kommer den fortsatta utvecklingen att vara liknande? Det är att hoppas att en stark fredsrörelse kommer att växa fram igen, en som också stöder demokrati och grundläggande rättigheter och mot att de begränsas av globalistiska organisationer som EU; WHO eller FN går in."

  https://tkp.at/2024/04/28/anti-israel-genozid-proteste-erinnern-immer-staerker-an-anti-vietnamkrieg-bewegung/

 5. https://uncutnews.ch/militaerisches-und-moralisches-versagen-wie-der-iranische-angriff-auf-israel-die-region-fuer-immer-veraenderte/

  "Det verkar säkert att varken Israel eller dess västerländska allierade på allvar skulle kunna slå tillbaka en utdragen attack från Teheran, varken ekonomiskt eller materiellt.

  Denna slutsats stöds av en rapport från Wall Street Journal den 22 april som indikerar att Biden-administrationen var chockad över omfattningen av den iranska störtfloden. Det var i linje med de "värsta scenarierna" som skisserats av den amerikanska underrättelsetjänsten och Pentagon, med en icke namngiven hög tjänsteman som desperat noterade att "detta var i den övre delen av vad vi förväntade oss". De som var närvarande i Vita husets situationsrum den dagen fruktade enligt uppgift att Israel och dess allierade inte skulle kunna slå tillbaka attacken. Och det kunde de inte.

  "Israels folkmord i Gaza är inte bara ett massbrott mot mänskligheten, som motsvarar en 21-talsförintelse, utan det har också fullständigt förstört Israels ekonomi."

 6. "Miljoner amerikaner är trötta på krig, på sin regerings band till ett främmande land, på militarism, på polisbrutalitet, på oöverträffade begränsningar av yttrandefriheten i USA och mer.

  Unga amerikaner, som inte är skyldiga till tidigare generationers egenintressen eller historiska och intellektuella illusioner, förklarar, "Nog är nog." De gör mer än att bara sjunga. De reser sig tillsammans och kräver svar, moraliskt och juridiskt ansvar och ett omedelbart slut på kriget.

  Efter att den amerikanska regeringen inte gjorde något och fortsatte att stödja den israeliska krigsmaskinen i dess attack mot miljontals palestinier, tar dessa modiga studenter nu till handling. Detta är verkligen en kraftfull vändpunkt i USA:s historia.

  https://uncutnews.ch/amerika-erhebt-sich-fuer-gaza-was-sollten-wir-erwarten/

 7. En demokratisk senator sa som svar på brevet till media: "Det går bra att motsätta sig en eventuell rättslig åtgärd, men det är absolut fel att blanda sig i en rättslig fråga genom att involvera stämningsmän, deras familjemedlemmar och deras anställda. Repressalier hotar. Detta tillvägagångssätt passar maffian, inte amerikanska senatorer.”

  Den amerikanska dissidenten Edward Snowden svarade också på brevet och kommenterade: "ICC borde svara och anklaga dessa 12 personer för delaktighet i folkmord."

  Varken Israel eller USA är medlemmar i ICC, även om Palestina har haft status som medlemsland sedan 2015. Khan har varit ICC:s chefsåklagare sedan 2021, en vecka efter domstolens majoritetsbeslut att dess territoriella jurisdiktion sträcker sig till "Gaza och Västbanken".

  https://tkp.at/2024/05/07/us-drohung-gegen-internationalen-strafgerichtshof/

 8. https://tkp.at/2024/05/08/95-milliarden-fuer-waffenlieferung-an-ukraine-israel-und-taiwan-ein-guter-tag-fuer-den-frieden/

  "Den amerikanska vapenindustrin och dess hejarklack i Washington DC är fast beslutna att hålla pengarna flytande till Ukraina...tills de hittar ett sätt att starta ett krig med Kina efter att ha förlorat det pågående kriget med Ryssland. Det beror förstås på om det finns något kvar av oss när röken försvinner.

  När president Biden undertecknade 95 miljarder dollarnotan för att fortsätta krigen i Ukraina och Gaza och uppvigla ett framtida krig med Kina kallade han det en "bra dag för världsfred". Ja, och "krig är fred". Skuld är bra. Frihet är slaveri. Vi lever i ett samhälle efter sanningen där miljarder som spenderas på meningslösa krig är "inte mycket pengar." Men räkningen kommer att betalas och skulderna kommer att raderas.”

 9. "Hur kan några tråkiga imperiumchefer i Washington och Virginia hoppas på att vara konkurrenskraftiga när det händer? Vad ska de göra, vinna tillbaka ungdomarna genom att skriva ytterligare en artikel för Wall Street Journal? Har Netanyahu rappat om hur stor sionismen är medan Tony Blinken spelar gitarr? Du har ingenting i handen.

  Denna sprakande spänning bakom en antikrigsproteströrelse har inte setts sedan 1960-talet, och imperiet var tvungen att dra sig tillbaka från Vietnam med svansen mellan benen och dramatiskt omstrukturera den västerländska civilisationen innan det kunde återhämta sig. Och alla imperiets chefer som arbetade för att lösa detta problem är nu döda och borta; de som arbetade med det nu hade aldrig haft något med det att göra, så de blev förvånade. Dagens chefer för imperiet har bara mött protester mot krigsmaskinen som antingen var små eller kortlivade och lätt distraherade; den här tar fart först efter sju månader.

  Och sommaren på norra halvklotet har inte ens börjat än. Jag garanterar er att träskmonstren kommer att göra allt de kan för att avsluta detta före sommaren, för om de inte gör det kommer barnen att ha det jättebra."

 10. ”Författaren påpekar dock att amerikanska sanktioner också var avsiktligt utformade för att uppnå samma resultat och hade lett till livsmedelsbrist i drabbade länder som Iran och Venezuela. En amerikansk regeringsdokument anger uttryckligen att Kubasanktionerna syftar till:

  "Att minska monetära och reala löner för att åstadkomma hunger, förtvivlan och störta regeringen."

  "Vi borde med rätta vara chockade över den brutala israeliska behandlingen av palestinska fångar, som inkluderade att ha lemmar sammanbundna så hårt att de måste amputeras. Men vi bör också komma ihåg vad USA gjorde i Abu Ghraib och fortsätter att göra i Guantanamo Bay. Och även om vi dagligen ser fruktansvärda videor av IDF:s grymheter, skiljer de sig verkligen så mycket från 2010 års "Collateral Murder"-video som släpptes av Wikileaks och som visar amerikanska styrkor som massakrerar irakiska civila, inklusive två journalister? Ett brott som ingen har åtalats för, men som Julian Assange fortfarande försmäktar i ett brittiskt fängelse.” (4)

  Terrorism baserad på israelisk modell är standardutrikespolitik för USA. Vad Israel gör i Gaza är bara ett yttre uttryck för vad USA har gjort mot den globala södern i decennier. Sedan slutet av andra världskriget har USA dominerat världen, störtat regeringar till vänster, höger och mitten, krossat nationella befrielserörelser och stöttat brutala diktaturer över hela planeten. 2016 rapporterade Washington Post att USA försökte ändra andra länders regeringar efter sina egna önskemål 72 gånger bara under det kalla kriget.

  Adley påpekar sedan att Israel har varit en viktig utpost för USA:s makt i Mellanöstern sedan dess grundande 1948. Men denna makt minskar. Efter nederlag och fiasko i Irak, Afghanistan, Syrien, Ukraina och bortom, och med framväxten av nationer som Kina, avtar det amerikanska inflytandet. Och kriget i Gaza avslöjade den så kallade regelbaserade internationella ordningens moraliska fördärv, eftersom USA och andra västmakter gör sig dumma genom att stödja folkmord samtidigt som de försöker framställa sig själva som moralens domare på världsscenen .

  https://apolut.net/das-besetzte-palaestina-von-jochen-mitschka/

 11. "I fallet med Gaza såg folk det komma och kallade det vad det var från början, eftersom det redan fanns en utbredd politisk förståelse - åtminstone bland vänsterpartister - att Israel är ett mördande bosättare-kolonialistiskt projekt och att palestinierna är ett koloniserat människor. Denna utbredda förståelse beror på att den israelisk-palestinska debatten har pågått i generationer, så att kollektivet har haft tillräckligt med tid för att verkligen undersöka fakta och sprida sina argument till allmänhetens medvetande. Efter den 7 oktober var dessa fakta och argument redo att tas upp, förstås och användas – även av unga människor som inte känner till situationen.

  Så vad som verkligen skadar imperiets informationsintressen idag är det faktum att det redan fanns en utbredd social medvetenhet om Palestina före attacken på Gaza, kombinerat med de sinnesexpanderande effekterna av sociala medier och den lätthet med vilken vanliga människor nu kan få rå videofilmer ut i världen kan cirkulera. Detta visar att medvetenhet och dysfunktion inte kan samexistera, vare sig det gäller människor som individer eller som kollektiv. När vi verkligen kan se och förstå något på djupet är det mycket svårare för den dysfunktionella att fungera.

  Medvetandets ljus gör det svårt för ett imperium som livnär sig på mänskligt blod att fungera, vilket är anledningen till att det går så mycket ansträngning på att släcka ljusen. Sprider lögner och propaganda, dödar rekordantal palestinska journalister, nekar västerländska journalister tillträde till Gaza, förbjuder TikTok, undertrycker studentprotester och stämplar alla som försöker sprida medvetenhet om Gaza som antisemitiska medel, att släcka ljusen.”

  https://uncutnews.ch/sie-koennen-die-gaza-narrative-nicht-kontrollieren-weil-schon-zu-viel-gesehen-wurde/

 12. "Att låta Israel gå ostraffat för sina krigsförbrytelser har dödliga konsekvenser för Gazas folk. Den israeliska regeringen har medvetet svältit befolkningen i Gaza i nästan åtta månader. Dessa svältbrott var väldokumenterade under hela kriget. Human Rights Watch slog larm i slutet av förra året. Den israeliska människorättsgruppen B'Tselem rapporterade detta förra månaden:

  Den svåra svält som har utvecklats i Gazaremsan de senaste månaderna är inte resultatet av ödet, utan resultatet av en medveten och riktad israelisk politik. Det deklarerades öppet av beslutsfattare, inklusive en medlem av Israels krigskabinett, från början av kriget.

  Många barn har svalt ihjäl till följd av denna politik. Det senaste offret för den mänskliga svälten i Gaza var ett sju månader gammalt barn, Fayez Abu Ataya, som dog i veckan. Hans far sa: "Han har blivit ett skelett på grund av belägringen." Han levde hela sitt korta liv under blockaden som dödade honom. Fayez dog på grund av en medveten politik som berövar befolkningen grundläggande tjänster. Han var bara ett av många offer för svältbrott som regeringen möjliggjorde.

  Om det inte blir ett omedelbart och varaktigt vapenstillestånd och en massiv hjälpinsats kommer många fler oskyldiga människor att dö av hungersnöden som orsakats av den israeliska regeringen.”

  https://uncutnews.ch/die-usa-ermoeglichen-israels-kuenstliche-hungersnot-in-gaza/

 13. "Det finns fortfarande människor som tror att att säga "men Hamas" kan rättfärdiga folkmord. Men nu har den judiske sonen till överlevande förintelseoffer, professor Norman Finkelstein, i en intervju imponerande förklarat vad som hände när det inte var Hamas, utan ofarliga, obeväpnade palestinier som demonstrerade vid Gazas stängsel:

  ”Från och med den 30 mars 2018 försökte de [palestinierna] icke-våldsamt civilt motstånd. Och vad var Israels svar? Det finns en 250-sidig, tätt spridd FN-rapport som beskriver svaret. Israel tog sina bästa krypskyttar och spred dem längs gränsstängslet medan det rådde denna festliga stämning bland palestinierna. Det var musik, folk dansade, sjöng. Prickskyttarna, och jag citerar rapporten: "avsiktligt riktade barn, medicinsk personal, journalister, funktionshindrade." De beskrev hur en dubbelamputerad sköts 300 meter från gränsstängslet. När de inte dödade henne siktade de på knäna ner för att förlama henne. En israelisk prickskytt skröt för tidningen Haaretz att han hade krossat 42 knän... på en enda dag. 42 barn och vuxna, funktionshindrade för livet."(12)"

  https://apolut.net/gaza-ist-nur-der-beginn-von-jochen-mitschka/

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt