Weselsky var fast

 Inflationen äter upp alla löneökningar. Regeringsekonomerna talar om 2% valutadevalvering, men inte bara lokförare utan även alla andra som får slut på pengar i slutet av månaden kan tydligt se att  

 • att de måste betala betydligt mer på restauranger,  
 • att elpriserna har gjort ett enormt hopp
 • och priserna på vardagsmat har också stigit med över 2 %. Ena slutet är inte förutsett.

 proxykriget i Ukraina kostar miljarder; Den så kallade energiomställningen berövar den lägre medelklassen deras försörjning.

 • Allt fler bönder måste lägga ner sina företag.  
 • Företag som är beroende av gas- och oljekällor väljer billigare platser när de kan. De är beroende av ett fungerande järnvägsnät på vilket gods transporteras i tid, som i Österrike och Schweiz.  
 • Speditörerna vill inte bara förlita sig på rumänska och polska lastbilschaufförer och de behöver förnya sin flotta. Men medelstora företagare är tveksamma till att göra nya inköp eftersom framtiden är osäker, en svartgrön framtid skulle vara katastrofal för dem, CDU förlitar sig bara på vapenindustrin och vill till och med intensifiera kriget
 • Men det är inte vettigt för pensionärer att de ska finansiera detta krig med endast en minimal ökning av sina pensioner, det faktum att särskilda medel endast görs tillgängliga för rustning ökar deras ilska.
 • Lufthansa har inget annat val än att anpassa lönerna till de ökade levnadskostnaderna.  
 • Bönderna är också fortsatt hårda och blockerar gränsövergångarna vid den polsk-ukrainska gränsen. De vill förhindra import av ukrainskt spannmål, som erbjuds till dumpningspriser.  

För att få nacken ur snaran börjar nu den politiska klassen erkänna misstag under Coronakrisen. Faktum är att de vägrar ersättning för de miljontals vaccinationsoffer och serien av dödsfall på grund av inflammation i hjärtmuskeln är långt ifrån över. Under tiden arbetas det med planer på hur nästa attacker ska ske. Sociologer som Bude talar om det med uppfriskande öppenhet. De kan fortfarande känna sig trygga eftersom media är fast i händerna på parterna och för säkerhets skull har de köpt pansarbilar och elpistoler för att krossa alla stötande motstånd och demonstrationer.  

 • I östra Tyskland, där människor upplevde DDR-diktaturen, är man mer kritisk och har stor sympati för järnvägsarbetarnas strejk. De är inte imponerade av tv-framträdanden av människor från allmänheten som inte antas vara anställda i mediekomplexet. De är bekanta med teknikerna för manipulation. Weselsky kan lita på dessa människor

Ett svar på “Weselsky stay tough”

 1. https://www.manova.news/artikel/dustere-prognose

  ”Nästan hälften av de 22 miljoner människor som för närvarande är heltidsanställda kan redan vänja sig vid tanken på att ansluta sig till den grupp på tre miljoner människor som är 65 år och äldre som för närvarande drabbas av fattigdom i ålderdom. Den faktiska livssituationen för de för närvarande över tre miljoner gamla och fattiga människorna är illa nog.”

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt