Var är de kala killarna med stridsstövlar?

Kampanjen mot regeringens ”högerflygel”, som ser sina skinn sväva iväg, har gett vanliga människor intrycket av att nazister arbetar i Tyskland och vill ta makten.

 Detta var inte solidaritet med fattiga invandrare utan snarare ett försvar av den egna livsstilen, den egna levnadsstandarden, som såg ut att vara hotad av så kallade rättigheter. En mycket stor del av rallydeltagarna var statligt anställda eller personer som till stor del lever på statliga pengar. Kampanjen gav intrycket att principen om statligt stöd attackerades från höger. Den som krävde att statliga förmåner till invandrare skulle begränsas eller till och med dras ner skulle också vara emot transfereringar i allmänhet. Biskopar, kyrkor och välgörenhetsinstitutioner såg att deras försörjning var i fara.

I Ruhrområdet och stora städer som Hamburg finns många nätverk kopplade till partierna, särskilt de socialdemokratiska, som stöds av staten, idrottsklubbar, lokala föreningar, SPD har till och med en egen pressgrupp. Den etablerade medelklassen såg och ser sin status hotad. AfD-anhängare ses som nykomlingar som hotar sin surt förvärvade status. Dessa medborgare uttryckte solidaritet med den övre medelklassen mot proletariatet.

 Faktum är att invånarna i de nya federala staterna är politiskt mer mogna och kritiska. mindre bortskämd av välstånd; Där har de partianslutna nätverken som sponsras av staten vuxit fram i begränsad omfattning.  

Arbetskonflikterna, som för närvarande utkämpas som kollektiva förhandlingskonflikter, betraktas med skepsis och misstänksamhet av västerländska medborgare. Det finns inget synligt stöd genomgående. Det desperata upproret från bönderna och jordbruksarbetarna hålls strikt tyst. De rumänska och polska lönenivåerna som eftersträvas i hela EU är inte särskilt attraktiva i de nordliga industriländerna. Förlusten av status för den lägre medelklassen verkar oundviklig.

  • Den politiska klassen avstår från att investera i de federala järnvägarna, i motorvägarna,
  • beviljar endast pensionärer ynka pensionshöjningar,  
  • genomför nedläggningar inom sjukvården,
  • har försenat justeringen av avgifter i den privata avgiftstabellen i snart 30 år
  • bromsar den offentliga förvaltningen.

 Och ändå kanaliseras inte tillräckligt med finansiering från botten och upp. Den övre medelklassen börjar gradvis känna av den minskade efterfrågan på konsumtionsvaror och tjänster. Kommentarerna om kollektivavtalstvisterna är desto mer hatiska. Weselsky skulle vara impopulär bland befolkningen, rapporterar mainstreampressen och tv visar "spontana" intervjuer med missnöjda järnvägskunder för att rikta missnöje mot facket

Men underklassen och lägre medelklassen har länge förstått hur de ska spelas ut mot varandra. Därför måste det förväntas att en svartgrön regering kommer till makten som bättre kan utnyttja motstridiga intressen genom klimatsnack och ökad militarisering.

Ett svar på "Var är de kala killarna med stridsstövlar?"

  1. "Det faktum att Covid gjordes till en stor hälsokris var politiskt önskvärt och hade ingen vetenskaplig grund. Detta bevisas slutgiltigt av omfattande protokoll från Corona-kristeamet, som har friats.

    Nya protokoll från det tyska Corona-kristeamet blir offentliga igen. Tidningen Multipolar kunde släppa flera tusen sidor. Dessa bör publiceras med jämna mellanrum. Det som kommer fram från de första utdragen bekräftar det som redan är väldokumenterat: hälsokrisen iscensattes i media för att kunna utnyttjas politiskt.”

    https://tkp.at/2024/03/19/neue-rki-protokolle-belegen-politische-inszenierung-der-covid-krise/

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt